Wie zijn we

De Tempeliers is een warme recreatieve schermclub in Turnhout waar zowel beginnende sporters als leden met meer ervaring hun liefde voor de schermsport delen. Je kan als lid kiezen om louter voor het plezier te komen sporten of om te trainen voor de vele nationale schermwedstrijden. Wie je ook bent of wat je interesses ook zijn, één ding staat vast: we verwelkomen je met open armen.

 

Onze Geschiedenis:

In 2001 werd De Tempeliers als eerste schermclub in Turnhout opgericht door Hubert en Kris Adriaensens met steun van de sportdienst Turnhout en de Vlaamse Schermbond. Ondertussen telt de club al vier straffe trainers en 40-tal enthousiaste leden en is het de enige schermkring in de regio Kempen.

 

Onze Trainers:

 • Marie & Irène  :
  Deze twee dames begeleiden jong en oud met hun eerste stappen in de schermsport.
  Je leert hoe je je moet bewegen, hoe je moet aanvallen en afweren.
 • Kris :
  Na vroeger zelf competities geschermd te hebben, besloot Kris om hoofdtrainer te worden bij De Tempeliers. Hij haalt het beste uit onze adolescente en volwassen schermers.

2 reacties

 1. Van gompel lore zegt:

  Mijn dochter van 13.5 jaar wil vanavond graag komen proberen.
  Wat doet zij aan van kleding? Sportschoen witte zool en training?

  Alvast bedankt
  Vriendelijke groeten
  van gompel gert

 2. Isabelle Cuykx zegt:

  Dag Lore,
  Klopt, met sportschoenen met een witte zool en sportieve kleding is ze zeker goed voorbereid. En dan zorgen wij zorgen voor een schermuitrusting voor haar. Pas als ze zelf echt zeker is dat ze wil blijven schermen, raden we aan om zelf op zoek te gaan naar de basisstukken van een outfit.
  Vergeet zeker geen flesje drinken mee te nemen!
  Groetjes en hopelijk tot snel,
  Isabelle van De Tempeliers

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.